Real Madrid ontslaat Ancelotti na twee seizoenen

Reacties

Carlo Ancelotti en Real Madrid gaan na twee jaar uit elkaar. Maandag werd bekendgemaakt dat de 55-jarige Italiaanse oefenmeester is ontslagen door De Koninklijke.

Real Madrid ontslaat Ancelotti na twee seizoenen

Het wordt Ancelotti aangerekend dat Real in 2015 geen prijs won. De Madrilenen eindigden met twee punten achterstand op Barcelona als tweede in de Primera Divisón. In de strijd om de Copa del Rey werd het in de achtste finale uitgeschakeld door stadgenoot Atlético Madrid, terwijl de titelverdediger in de Champions League strandde tegen Juventus in de halve finale.

De laatste weken gingen de geruchten al over het ontslag van Ancelotti, die zaterdag al uitsloot volgend seizoen bij een andere club op de bank te zitten. 'Het is voor mijzelf heel simpel: óf ik blijf nog een jaar bij Real Madrid, óf ik neem een sabbatical', zei Ancelotti na de seizoensafsluiter van Real Madrid tegen Getafe (7-3 zege).

Vorig jaar won Ancelotti de Champions League en Copa del Rey, terwijl hij dit seizoen nog de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubs opeiste. Tot de jaarwisseling waren de prestaties van Real fantastisch: vanaf half september won de ploeg van Ancelotti liefst 22 duels op rij. Aan die reeks kwam op 4 januari een einde. Daarna trad het verval in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.