Real Madrid niet te kloppen, speciaal weerzien voor Drogba

Reacties

De laatste twee duels in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de twee duels van woensdagavond.

Real Madrid niet te kloppen, speciaal weerzien voor Drogba

SCHALKE 04 - REAL MADRID (20.45 UUR)

● Schalke 04 staat voor de twaalfde keer op eigen veld tegenover een Spaanse club. De balans tot dusverre laat vier zeges zien, maar ook vijf nederlagen. Twee keer eindigde een Europees duel met een Spaanse opponent in een gelijkspel.

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

● Schalke is bezig aan een aardige reeks wedstrijden. Van de laatste veertien officiële optredens verloren Die Königsblauen er maar twee, tegen acht overwinningen en vier gelijke spelen.

● De huidige reeks van Real Madrid is nog indrukwekkender. De Koninklijke bleef in zijn laatste 26 officiële wedstrijden ongeslagen (W22, G4) en leed zijn laatste nederlaag op 26 oktober 2013 (in de Primera División op bezoek bij Barcelona, 2-1).

● Cristiano Ronaldo is dit seizoen met 42 doelpunten in 37 wedstrijden voor club én land de op één na meest productieve speler op de Europese velden. De goalgetter van Real Madrid moet voorlopig alleen Zlatan Ibrahimovic voor zich dulden. De Zweedse aanvaller staat op 44 treffers voor Paris Saint-Germain én Zweden samen.

GALATASARAY - CHELSEA (20.45 UUR)

● Galatasaray stond één keer eerder in de Champions League tegenover Chelsea. In het seizoen 1999/00 verloren de Turken de groepswedstrijd op Stamford Bridge met 1-0 om vervolgens op eigen terrein met 5-0 onderuit te gaan.

Frank Lampard.
Frank Lampard.

● Galatasaray-aanvaller Didier Drogba staat voor het eerst tegenover de club waarmee hij in het seizoen 2011/12 de Champions League veroverde. In de finale op 19 mei 2012 tegen Bayern München bezorgde de Ivoriaan de Londenaren de Cup door de laatste strafschop in de penaltyreeks te benutten, nadat hij eerder in reguliere speeltijd de stand met een fraaie kopbal op 1-1 had gebracht.

● Chelsea heeft sinds eind december een aardige reeks wedstrijden opgebouwd. De ploeg van de Portugese manager José Mourinho verloor sindsdien maar één van zijn laatste veertien officiële duels. Dat gebeurde tegen Manchester City in het FA Cup-toernooi (2-0). De overige twaalf duels resulteerden in tien zeges en drie remises.

● Chelsea-middenvelder kan Frank Lampard tegen Galatasaray een mijlpaal bereiken. De veelzijdige routinier middenvelder aast op het 250ste doelpunt in zijn clubloopbaan. Lampard maakte er tot dusverre 209 voor Chelsea. In het begin van zijn carrière was hij namens West Ham United (39 treffers) en Swansea City (één) nog eens goed voor in totaal veertig goals. De Engelse international speelde 834 officiële duels in zijn clubloopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.