Real Madrid negeert rivaal, smerige tackle Maradona

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Real Madrid negeert rivaal, smerige tackle Maradona

• Barcelona won zaterdagavond ten koste van Juventus de Champions League, maar vanuit de Spaanse hoofdstad bleef het stil. En dat kwam omdat Real Madrid zijn community manager opdracht had gegeven om de aartsrivaal niet te feliciteren op social media. Niet echt sportief, want een jaar geleden kwamen er wel felicitaties van Barça voor Real. (Yahoo Sports)

• Vanwege een zware hamstringblessure kwam Thomas Vermaelen dit seizoen slechts één keer in actie namens Barcelona, maar de verdediger won wél de treble met de Catalanen. Al komt de eindzege van de Champions League niet op zijn palmares, aangezien de Belg geen minuut in actie kwam in het kampioenenbal. Hetzelfde geldt voor Claudio Bravo, die in de Primera División eerste keus was onder de lat bij Barça. Marc-André ter Stegen kreeg echter de voorkeur in de Champions League.

'Ik kan me haast niet voorstellen wat er nog gaat komen dan van hem.'
• Lionel Messi viert op 24 juni zijn 28ste verjaardag en volgens Henk ten Cate, die als assistent van trainer Frank Rijkaard met de Argentijn van Barcelona samenwerkte, presteren voetballers het beste tussen hun 28ste en dertigste. 'Hij is in ieder geval zo intelligent dat hij ook als een spelverdeler van enorme waarde is. Je ziet aan alles dat hij niet individualistisch is ingesteld en blij is als een ander scoort.' (Sport1)

• Over naar Messi's illustere landgenoot Diego Maradona, die samen met zijn kleinzoon een balletje trapt. Maar het zesjarige kind van Sergio Agüero heeft het zwaar te verduren...

• De een wordt na zijn actieve carrière trainer, de ander gaat aan de slag als tv-analist. Sol Campbell (40) heeft duidelijk ambities in een compleet andere richting. De oud-international wil een gooi doen naar het burgemeesterschap van Londen, als opvolger van Boris Johnson. 'Ik kom uit een arbeidersmilieu. Het was allerminst makkelijk voor mij, maar ik heb er hard voor gewerkt. Nu wil ik iets teruggeven.'

• Het gras is vaak een onderwerp van gesprek, rond het WK in Canada is dat niet anders. De keuze voor kunstgras heeft al voor nodige discussies gezorgd. Want waarom wordt bij de mannen vastgehouden aan echt gras? Na de openingswedstrijd van zaterdag (Canada - China, 1-0) is de discussie nieuw leven ingeblazen. Bij metingen bleek dat het kunstgras temperaturen van bijna vijftig graden Celsius bereikte, terwijl de buitentemperatuur de dertig niet haalde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Burning rubber?
Burning rubber?

'Een transferbudget van 150 miljoen euro? Ik weet niet hoeveel er nodig is, maar we zullen zoveel uitgeven als nodig is. AC Milan zit in mijn hart en ik zal weer gaan investeren.'
• Na de overdracht van 48 procent van de aandelen aan de Thaise zakenman Bee Taechaubol heeft Silvio Berlusconi nog immer de brandende ambitie van zijn AC Milan weer een topclub te maken.

Xavi beleefde zaterdag zijn laatste triomf als speler van Barcelona. De middenvelder was een dag na het succes in Berlijn tijdens de parade door de stad niet gediend van het gedrag van ploeggenoot Neymar.

• De fans van Fenerbahçe gaan een zeer bijzonder seizoen tegemoet. Althans, als wordt gekozen voor Yilmaz Vural als nieuwe trainer. De 62-jarige coach heeft namelijk een bijzondere belofte gedaan. 'Als ik word aangesteld als de nieuwe trainer, ga ik ervoor zorgen dat alle vijftigduizend supporters in het stadion een orgasme krijgen.' (HaberTurk)

• De tegenstander was misschien niet zo aansprekend, maar de manier waarop Mateo Kovacic zondag namens Kroatië scoorde tegen Gibraltar maakte wel indruk.

• Zondag - na de 3-0 overwinning op FC Basel in de bekerfinale - verscheen er onder de jubelende FC Sion-fans op het veld een bruid in vol ornaat. Het plan was ontstaan na de kwartfinale. 'Als Sion de finale zou halen, was die een dag na mijn huwelijk. We zouden de hele nacht doorfeesten en dan direct door naar Basel rijden. De huwelijksnacht is er daarom bij ingeschoten. Maar die wordt nog wel ingehaald', zei bruid en Sion-fan Désirée met een lach in Blick.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.