Real Madrid neemt met veel moeite horde Valencia

Valencia verzette zich op eigen veld hevig maar werd het negende slachtoffer op rij van Real Madrid (2-3), dat daarmee de voorsprong van drie punten op Barcelona behield.

Real Madrid kwam na twintig minuten op voorsprong via Karim Benzema. De ploeg van trainer José Mourinho leek na de 2-0 van Sergio Ramos de punten al niet meer te kunnen ontgaan. Maar juist na de tweede Madrileense treffer vocht Valencia zich terug in de wedstrijd.

Roberto Soldado (foto) bracht tot twee keer toe de spanning terug in de wedstrijd. De oud-aanvaller van Real Madrid tekende drie minuten na de 2-0 voor de aansluitingstreffer van Valencia, en herhaalde dat kunstje na de 1-3 van Cristiano Ronaldo.

In de resterende zeven minuten zocht Valencia naar een nieuwe opening. Soldado tekende ook voor de gelijkmaker, maar die vond geen doorgang doordat de aanvaller scoorde uit buitenspelpositie. In blessuretijd ontsnapte Real Madrid andermaal aan puntenverlies. Foto: VI Images