Real Madrid na winst op Espanyol koploper in Spanje

Real Madrid heeft gewonnen van Espanyol en is in ieder geval een dag koploper van Spanje. Athletic de Bilbao en Osasuna boekten thuisoverwinningen.

Real Madrid-Espanyol 3-0De Koninklijke heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op een taai Espanyol. Cristiano Ronaldo zette de ploeg van trainer José Mourinho net binnen het halfuur vanaf elf meter op voorsprong: 1-0.

De bevrijdende tweede treffer bleef lang uit voor de thuisploeg. De 2-0 viel pas tien minuten voor tijd en werd gemaakt door Gonzalo Higuaín. Even later zorgde Karim Benzema voor de 3-0 eindstand.

Bij Real Madrid maakte Pepe de negentig minuten niet vol. De Braziliaanse verdediger werd na een uur spelen met twee gele kaarten naar de kant gestuurd. Aan de kant van de bezoekers haalden Ernesto Galán en Forlín het eindsignaal niet.

Madrid is na de driepunter in ieder geval voor een dag koploper in Spanje. De Madrilenen hebben nu tien punten uit vier duels.

Athletic de Bilbao-Real Mallorca 3-0De thuisploeg boekte een regelmatige overwinning en had weinig moeite met de bezoekers van Mallorca. Bilbao kwam kort voor de rust op voorsprong door een doelpunt van David López: 1-0.

Een kwartier na rust schoot San José een strafschop binnen. Vlak voor tijd maakte Iñigo Pérez aan alle onzekerheid een einde door de derde treffer van de thuisploeg voor zijn rekening te nemen.

Osasuna-Real Sociedad 3-1De thuisploeg beleefde een valse start en kwam na een kwartier spelen op achterstand door een doelpunt van Tamudo.

Toch herstelde Osasuna zich nog voor rust. Kort voor rust werd binnen vijf minuten de achterstand omgebogen in een voorsprong door treffers van Walter Pandiani en Javier Camuñas. Een kwartier voor tijd bepaalde Carlos Reina Aranda de eindstand op 3-1.