Real Madrid moet afrekenen met Duitsland-syndroom

Reacties

Schalke 04 kan moed putten uit de statistieken van Real Madrid. De Spaanse club heeft het traditioneel zeer moeilijk op Duitse bodem.

Real Madrid moet afrekenen met Duitsland-syndroom

Het Champions League-duel met Schalke 04 brengt De Koninklijke woensdag voor het eerst in Gelsenkirchen. Aan de ploeg van Carlo Ancelotti de opdracht af te rekenen met een beroerde Europese reeks. Van de 24 keer dat Real Madrid naar Duitsland afreisde om het op te nemen tegen een Duitse opponent werd slechts één keer gewonnen, en zes keer was een gelijkspel het resultaat.

Vorig seizoen legde Borussia Dortmund met een 4-1 zege op eigen veld de basis voor de finaleplaats ten koste van de Spaanse grootmacht, met Robert Lewandowski (foto boven) als maker van alle vier de doelpunten als beul.

Bayer Leverkusen heeft de twijfelachtige eer als enige Duitse formatie op eigen veld ten onder te zijn gegaan tegen Real Madrid. Op 27 september 2000 werd het mede door goals van Roberto Carlos (2x, foto onder) en Guti een unieke zege (2-3).

Schalke 04 wil zich graag scharen in het rijtje Bayern München, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, 1. FC Köln, 1. Kaiserslautern, Hamburger SV, 1860 München, Werder Bremen en het (Oost-)Duitse Carl Zeiss Jena. Deze negen Duitse clubs zijn op eigen veld nog ongeslagen tegen de Spaanse grootmacht.

De slechte cijfers van het bezoek aan Duitsland staan allerminst gelijk aan uitschakeling. In de knock-outfase (21x) was het uiteindelijk Real Madrid dat dertien keer als laatste lachte met een plaats in de volgende ronde van het Europese toernooi of de hoofdprijs (de UEFA Cup in 1986 tegen 1. FC Köln) tot gevolg.

De Spaanse club verliet in 1959 Duitsland ook met een lach. Met een 2-0 overwinning op Stade Reims werd in Stuttgart beslag gelegd op de Europa Cup I, de vierde van de negen die De Koninklijke inmiddels heeft veroverd. Real Madrid jaagt al enige tijd op La Décima, en om die hoop in stand te houden zal Schalke 04 terzijde moeten worden geschoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.