Real Madrid met pijn en moeite voorbij Celta de Vigo

Reacties

Real Madrid heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd gewonnen. Celta de Vigo dreef de Madrilenen tot het uiterste in de tweede speelronde van de Primera División, maar ging uiteindelijk met 2-1 onderuit.

Real Madrid met pijn en moeite voorbij Celta de Vigo

Real vernederde Celta vorig seizoen in Santiago Bernabéu nog met 7-1. Cristiano Ronaldo was toen met vier goals de grote man, maar de Europees Voetballer van het Jaar ontbrak zaterdagavond nog vanwege een knieblessure. Zonder de Portugese sterspeler had Real het voor rust lastig tegen de Europa League-opponent van Ajax. Celta hield stand en beet zo nu en dan van zich af. Beide ploegen kregen kansen, maar halverwege stond het nog 0-0.

Het was voor Real reden genoeg om na rust een versnelling hoger te schakelen. Met dank aan een fout van Sergio Alvarez grepen de Madrilenen na een uur alsnog de leiding. De Celta-doelman leverde de bal onnodig in. Hij leek zijn fout nog te herstellen door te pareren op een slap lobje van Marco Asensio, maar in de rebound schoot Álvaro Morata overtuigend raak. De 1-0 was voor de geboren Madrileen zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Real, dat de spits in deze transferperiode terughaalde van Juventus.

Morata kreeg kort na de openingstreffer een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar hij faalde. Oog in oog met Alvarez koos Morata voor een schot richting de verre hoek, maar de bal rolde tegen de paal. Een dure misser, want drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Ex-Feyenoorder John Guidetti speelde af op Fabian Orellana en de Chileen verschalkte keeper Kiko Casilla vanaf zo'n twintig meter met een gekruld schot.

Real moest met nog ruim twintig minuten te spelen opnieuw beginnen. De gelijkmaker leverde een vermakelijke slotfase op, met kansen voor zowel Real als Celta. Zo leken de bezoekers bij een counter op weg naar de voorsprong, maar Pape Diop verzuimde de overtalsituatie goed uit te spelen. Gareth Bale kopte de bal uit een voorzet van invaller Lucas Vázquez in de handen van Alvarez. Even later was de doelman kansloos, toen Toni Kroos de bal van afstand laag in de rechterhoek plaatste. Hij bepaalde de eindstand zo in de 81ste minuut op 2-1.

Zo is Real nog zonder puntenverlies na zeges op Real Sociedad en Celta.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.