Real Madrid maakt korte metten met ineffectief Roma

Real Madrid heeft zich ten koste van AS Roma voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst: 2-0. De Italianen voetbalden aardig mee, maar hielpen een paar grote kansen om zeep.

Roma stond in Madrid vrijwel voor een onmogelijke opgave, na de 0-2 nederlaag uit het heenduel. De verliespartij was destijds wat geflatteerd en ook in Spanje liet Roma, waar de niet-speelgerechtigde Kevin Strootman ontbrak, bij vlagen zien voetballend mee te kunnen met het niveau van De Koninklijke.

De eerste kans was voor Real Madrid, nadat Marcelo in stelling was gebracht door de herstelde Gareth Bale. De beste mogelijkheden van het eerste bedrijf waren echter voor Roma. In de veertiende minuut had Edin Dzeko moeten scoren, maar de spits bevestigde zijn vormcrisis door na goed voorbereidend werk van Mohamed Salah naast te schieten. Salah (foto onder) was net als in het heenduel de gevaarlijkste man aan Romeinse zijde en kreeg in de 28ste minuut ook een flinke kans. Hij schoot na een prima counter net naast. Daarna liet Cristiano Ronaldo zich twee keer gelden, maar in beide instanties had doelman Wojciech Szczesny een antwoord.

Vlak na rust onderscheidde de keeper van Roma zich opnieuw een paar keer, maar wederom was de grootste kans voor de gasten. Salah liet opnieuw na de score te openen en kort daarna deed Alessandro Florenzi datzelfde.

Die missers kwamen de Italianen duur te staan, want in de 65ste minuut brak Ronaldo de ban. De Portugees schoot van dichtbij binnen na een lage voorzet van invaller Lucas Vázquez. CR7 gaf daardoor glans aan zijn mijlpaal; hij is na dinsdag de speler met de meeste duels (57) in de knock-outfase van de Champions League. Na de 1-0 was het verzet van de gasten gebroken. Op aangeven van Ronaldo maakte James Rodríguez in de 68ste minuut de 2-0, door de bal door de benen van Szczesny te schieten. Even later had Ronaldo de 3-0 op zijn schoen, maar mikte hij na een snelle counter net naast.

Navas
Doordat Real-doelman Keylor Navas zijn doel schoon hield (hij pareerde vlak voor tijd nog een knal van Diego Perotti), heeft hij nu al 719 minuten op rij geen tegendoelpunt gekregen in de Champions League. Het is de op een na langste reeks zonder tegengoals ooit in het miljoenenbal. Het record staat op naam van Jens Lehmann (853 minuten namens Arsenal), de op twee na langste reeks is van Edwin van der Sar (657 minuten).