Real Madrid kwartfinalist na eenvoudige zege op CSKA

Real Madrid heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainer José Mourinho was in eigen huis veel te sterk voor CSKA Moskou (4-1).

De bezoekers uit Rusland, die in eigen huis met 1-1 gelijkspeelden tegen De Koninklijke, konden alleen het eerste kwartier aardig meekomen met Real. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor CSKA, maar Seydou Doumbia schoot in kansrijke positie gehaast over na een pass van Alan Dzagoev.

Daarna was het vooral de thuisclub die de lakens uitdeelde. Cristiano Ronaldo zag in de negende minuut zijn schot gered worden door Sergei Chepchugov, terwijl Kaká net naast schoot. In de 26ste minuut was het wél raak na een mooie aanval. Sami Khedira vond Kaká met een steekpass en de Braziliaan stelde Gonzalo Higuaín (foto) in staat om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten.

Xabi Alonso en Higuaín kregen nog voor rust mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar aan de andere kant zorgde ook Ahmed Musa - die in de winterstop overkwam van VVV-Venlo - voor gevaar. In de tweede helft had CSKA Moskou nog minder in te brengen dan in het eerste bedrijf. Nadat Kaká net had naast geschoten, maakte Cristiano Ronaldo er in de 55ste minuut 2-0 van.

De aanvaller trapte van ruim twintig meter hard op het doel van Chepchugov, die gigantisch in de fout ging en de houdbare bal in het doel zag verdwijnen. In de zeventigste minuut gooide Real de wedstrijd definitief in het slot. Na een pass van Mesut Özil stuitte de voor Higuaín ingevallen Karim Benzema in eerste instantie nog op Chepchugov, maar in de rebound was het wel raak.

In de 77ste minuut maakte Zoran Tosic op aangeven van Dzagoev nog wel de 3-1, maar spannend werd het niet meer in het Santiago Bernabéu. Ronaldo maakte in blessuretijd op aangeven van Benzema zelfs nog 4-1. Real Madrid plaatste zich daardoor eenvoudig voor de laatste acht in de Champions League, terwijl CSKA Moskou zich verder kan richten op de Russische competitie. Foto: VI Images