Real Madrid komt vroege goal Llorente niet te boven

Real Madrid is in het uitduel met Athletic de Bilbao er niet in geslaagd een vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Goalie Gorka Iraizoz groeide uit tot de uitblinker van de wedstrijd.

Real Madrid komt vroege goal Llorente niet te boven

Het sterrenensemble van Real Madrid moest het in het duel met het goed presterende Athletic de Bilbao stellen zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart. Vraagteken Xavi Alonso was fit voldoende om mee te spelen.

Dat het een moeilijk avond zou worden voor De Koninklijke bleek al na drie minuten. Een hoekschop van Francisco Yeste werd doorgekopt en vond de vrije Fernando Llorente (foto) die zijn ploeg op voorsprong bracht en Real al direct in de achtervolging drong.

In de eerste helft wilde Real maar niet echt op gang komen. De ploeg speelde stroef en creëerde niet bijster veel. In de tweede helft lukte dat beter. De miljoenenformatie had echter te maken met een in topvorm verkerende Gorka Iraizoz. De goalie van Bilbao had zichzelf een onpasseerbare status aangemeten.

De keeper had antwoord op inzetten van Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, die ook nog de paal raakte, Marcelo en Kaká. De Madrilenen konden het zich ook niet veroorloven vol de aanval te zoeken. Athletic was in de counter levensgevaarlijk en met name Llorente was bij vlagen ongrijpbaar.

In de blessuretijd zag Bilbao-middenvelder Carlos Gurpegi nog zijn tweede gele kaart, maar mede door toedoen van een briljante Gorka bleef de thuisploeg overeind en bezorgde Real Madrid de derde nederlaag van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's