Real Madrid hoopt op miljoenen uit verkoop reserves

Real Madrid hoopt komende zomer op de nodige inkomsten uit het verkopen van een handvol reservespelers. Wat trainer José Mourinho betreft keren middenvelder Fernando Gago, verdediger Ezequiel Garay en de vleugelspelers Pedro León en Royston Drenthe (foto) niet terug in de selectie.

Real Madrid hoopt op miljoenen uit verkoop reserves

De Portugese oefenmeester zag zijn spelersgroep al versterkt worden met Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Hamit Altintop (Bayern München), José María Callejón (Espanyol) en zal naar verwachting binnenkort zijn landgenoot Fábio Coentrão (Benfica) verwelkomen. Voor hen moet ruimte worden gecreëerd.

Pedro León werd een jaar geleden voor tien miljoen euro overgenomen van Getafe en voor zes seizoenen vastgelegd. Derhalve weigert hij gehoor te geven aan Mourinho’s verzoek te vertrekken bij Real Madrid, dat voorlopig alleen afscheid nam van Emmanuel Adebayor en keeper Jurek Dudek (einde contract).

In 2010 was León samen met Sergio Canales de eerste zomeraankoop van De Koninklijke. Ook voor de middenvelder is géén plaats, al wil de clubleiding hem het liefst verhuren. VfL Wolfsburg heeft interesse in het talent, maar Canales zegt in Spanje te willen blijven. Villarreal en Valencia hebben belangstelling.

De terugkeer van de aan AEK Athene verhuurde verdediger David Mateos maakt Garay overbodig, al moet de Argentijn tien miljoen opleveren. Mourinho wil Lassana Diarra wél behouden, maar de Fransman weigert nóg een seizoen reserve te zijn. Ook voor hem vraagt Real Madrid een miljoenenbedrag.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's