Real Madrid herstelt zich na vroege rode kaart Albiol

Na de wanvertoning tegen Alcorcón (4-0 nederlaag) in het toernooi om de Copa del Rey was het de vraag hoe Real Madrid het ervan af zou brengen tegen Getafe. De voortekenen waren slecht na een snelle rode kaart voor Raúl Albiol, maar de Koninklijke won dankzij Gonzalo Higuaín met 2-0.

Real Madrid herstelt zich na vroege rode kaart Albiol

De druk op trainer Manuel Pellegrini nam de afgelopen week toe, want Real kon vóór het debacle tegen Alcocón ook al niet winnen van Sporting Gijón (0-0) en AC Milan (2-3). Tegen Getafe won de ploeg van Pellegrini weer eens, maar daar zag het in de eerste helft allerminst naar uit.

Na 28 minuten spelen kreeg Albiol een rode kaart. De Real-verdediger trok tegenstander Roberto Soldado aan diens shirt en dat werd door de scheidsrechter beoordeeld als het afstoppen van een doorgebroken speler. Real leek de kluts kwijt, want enkele minuten daarna kregen Marcelo en Xabi Alonso een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding.

Met tien man ging Real gek genoeg beter spelen. De thuisclub was veel gevaarlijker dan Getafe, dat niet de indruk maakte met een man meer te willen stunten in Estadio Santiago Bernabéu.

Gonzal Higuaín hielp Real met twee goals aan de punten. De Argentijn schoot met links de 1-0 binnen, nadat hij de bal na een voorzet van Marcelo met zijn borst had gecontroleerd. Bij de 2-0 was Higuaín dank verschuldigd aan Karim Benzema die de bal onbaatzuchtig aflegde. Higuaín raakte later ook nog de paal.

Real, waar Rafael van der Vaart in de slotminuten nog speeltijd kreeg als invaller, kwam door de zege in punten weer gelijk met Barcelona, maar de koploper speelt later vanavond nog de uitwedstrijd tegen Osasuna. Getafe bezet voorlopig de negende plaats met 12 punten uit 9 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen