Real Madrid doet weer serieus mee om de titel

Dankzij de resultaten van Barcelona en Sevilla en de eigen winst (2-0) op Osasuna, is Real Madrid weer meer dan een serieuze titelkandidaat.

Na twee pogingen van Ruud van Nistelrooy in de beginfase, brak Raúl de ban voor Real Madrid. Emerson bediende Mahamadou Diarra, die vervolgens Raúl vond. Emerson en Diarra waren de absolute heersers op het middenveld, waardoor Osasuna maar niet in de wedstrijd kon komen.

Na een prachtige pass van Raúl had Van Nistelrooy Real daarna aan een grotere voorsprong kunnen helpen, maar zijn inzet werd geëlimineerd door de glijdende Carlos Cuéllar. In de tweede helft had de Nederlandse spits opnieuw een kans om te scoren, maar zijn kopbal werd prachtig gestopt door Osasuna-doelman Ricardo.

De door Iván Helguera aangespeelde Emerson had daarna een nog betere kans op de 2-0. Dat tweede doelpunt kwam uiteindelijk in de 79ste minuut. Robinho sneed naar binnen, zijn pass werd onderschept door Ricardo waarna de bal bij toeval voor de voeten van Robinho belandde, die via een volley scoorde.