Real Madrid boekt zakelijke overwinning op Getafe

Real Madrid heeft op bezoek bij Getafe geen fouten gemaakt. De lijstaanvoerder van de Primera División boekte een nipte overwinning: 0-1.

De overwinning van De Koninklijke was niet vanzelfsprekend. Eerder dit jaar ging Barcelona met 1-0 onderuit tegen Getafe. Zover kwam het tegen Real echter niet. Al na achttien minuten kwam de formatie van trainer José Mourinho op voorsprong.

Sergio Ramos (foto) opende de score met een rake kopbal op aangeven van Mesut Özil. De laatste vijf competitiedoelpunten van de Spanjaard waren met het hoofd, op aangeven van Özil. Getafe kon weinig inbrengen tegen de Madrileense grootmacht.

In de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer. Helaas voor Getafe werd de ploeg wel een strafschop onthouden nadat de bal op de arm van Real-verdediger Pepe kwam. Enkele minuten later kreeg de ingevallen Gonzalo Higuaín de kans om voor opluchting te zorgen, maar de Argentijn stuitte op doelman Miguel Moyá.

De gemiste kans kreeg geen consequenties omdat Real de wedstrijd uitspeelde zonder een treffer te incasseren. Real staat liefst tien punten voor op nummer twee Barcelona. De Catalanen, die zaterdagavond nog uitkomen tegen Real Sociedad, hebben echter één wedstrijd minder gespeeld. Foto: VI Images