Real Madrid bevreesd voor vroege tegengoal Sevilla

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de elfde speelronde is dat het duel tussen Real Madrid en Sevilla van woensdagavond (22.00 uur).

Real Madrid bevreesd voor vroege tegengoal Sevilla

Real Madrid

Klassering: 3de plaats (22 punten uit tien duels)
Vorm: W-V-W-W-V

De grootste vraag bij Real Madrid is welke elf spelers trainer Carlo Ancelotti het veld in gaat sturen voor de strijd met Sevilla. Tijdens de met 2-1 verloren Clásico tegen Barcelona baarde de Madrileense grootmacht opzien met Sergio Ramos op het middenveld en Gareth Bale afwisselend in de spits. De opmerkelijke keuze voor het aanvalstrio Bale-Cristiano Ronaldo-Ángel Di María was geen onverdeeld succes. Deze ging ten koste van Karim Benzema, een pure nummer 9. Voor het duel met Sevilla zal de Fransman terugkeren in de basis. De verwachting is dat dit ook geldt voor Isco. De van Málaga overgekomen technicus, Reals seizoensrevelatie, begon tegen Barcelona en ook het duel daarvoor, Juventus-thuis, op de bank. Volgens Ancelotti was Isco fysiek niet honderd procent. Daarnaast kan de Italiaan eindelijk weer beschikken over Xabi Alonso. Na de finale om de Copa del Rey in mei kwam de controleur als gevolg van blessureleed niet meer in actie.

Uitgelicht
De keeperswissel Diego López-Iker Casillas blijft voetbalminnend Spanje bezighouden. Hoewel López in de competitieduels tot dusverre degelijk presteert, zijn de statistieken niet denderend: elf tegengoals na tien speelronden. Het is vooral zorgelijk dat Real Madrid bijna de helft van die treffers in de eerste twintig minuten incasseert. Tijdens de Clásico was Neymar (in minuut achttien) de vijfde tegenstander na Molina, Cani, Lafita en Diego Costa met een vroege goal. Zelf maakte Real Madrid in de eerste twintig minuten van zijn competitiewedstrijden slechts twee doelpunten: Karim Benzema bij Granada (0-1) en Pepe tegen Getafe (4-2).

Sevilla

Klassering: 10de plaats (dertien punten uit tien duels)
Vorm: W-G-W-G-W

Sevilla heeft zich behoorlijk hersteld van zijn dramatische seizoenstart. De laatste plaats na vijf speelronden – twee gelijkspelen en drie nederlagen – was beroerd. Al was het programma met Atlético Madrid-thuis (1-3) en Barcelona-uit (3-2 verlies) loodzwaar. Sindsdien doet de formatie van trainer Unai Emery het aanzienlijk beter: de drie thuisduels werden gewonnen; aan twee uitduels hield Sevilla een punt over. Naast Barcelona zijn de Andalusiërs de enige die de laatste vijf duels ongeslagen zijn gebleven. Met inbegrip van de verplichtingen in de Europa League bedraagt Sevilla's reeks zonder nederlaag liefst zeven wedstrijden.

Uitgelicht
Het basiselftal van Sevilla lijkt in niets meer op het team dat vorig seizoen de negende plaats in de Primera División had behaald. Dertien nieuwe spelers werden afgelopen zomer aangetrokken; nóg meer voetballers verlieten de club. Ivan Rakitic is een van de weinige gevestigde waarden die Sevilla trouw bleef. De Kroatische centrale middenvelder is clubtopscorer met vijf competitie- en twee Europese doelpunten. Tijdens zijn vijftien optredens leverde Rakitic ook nog eens zeven assists.

Onderlinge historie

De voorbije vier onderlinge competitieduels won Real Madrid zonder al te veel problemen. Daarmee bracht De Koninklijke het aantal thuiszeges op Sevilla op 51. Gerekend over alle competitieduels bedraagt dit aantal 73. Vorig seizoen was Cristiano Ronaldo uitblinker met drie goals. Sevilla won voor het laatst in Estadio Bernabéu in december 2008, met 3-4. Dit resulteerde bij Real in het ontslag van coach Bernd Schuster. Opvallend kende de laatste ontmoetingen zestien competitiewedstrijden steevast een winnaar. Het laatste gelijkspel tussen Real Madrid en Sevilla dateert van mei 2005; in Andalusië werd het 2-2.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
07/05/2011 Sevilla - Real Madrid 2-6 Primera División
17/12/2011 Sevilla - Real Madrid 2-6 Primera División
29/04/2012 Real Madrid - Málaga 3-0 Primera División
15/09/2012 Sevilla - Real Madrid 1-0 Primera División
09/02/2013 Real Madrid - Sevilla 4-1 Primera División

Bekijk hier al onze video's