Real maakt Madrileense finale compleet door zege op City

Reacties

Net als in 2014 gaat de Champions League-finale tussen Atlético en Real Madrid. Die laatste club volgde woensdagavond het voorbeeld van zijn stadgenoot door in de return van de halve finale vrij makkelijk van Manchester City te winnen: 1-0. Omdat meer goals uitbleven, lag uitschakeling echter toch nog op de loer.

Real maakt Madrileense finale compleet door zege op City

Manager Manuel Pellegrini zei dinsdag nog dat zijn ploeg tegen zijn oude werkgever brutaal de aanval zou zoeken. City maakte de woorden van de Chileen aanvankelijk ook waar. Vincent Kompany was na acht minuten net bezig een nieuwe aanval op te zetten, toen hij even over de middenlijn zonder enig contact naar de grond ging. De dertigjarige Belg greep naar zijn bovenbeen en moest zich laten vervangen door Eliaquim Mangala. Zonder Kompany veranderde City weer in die besluiteloze ploeg die het al zo vaak was zonder zijn blessuregevoelige captain in het veld.

Tot dan toe had Real geen enkele kans gecreëerd, maar daarna begonnen de aanvalsgolven langzaam maar zeker in hoog tempo op het doel van Joe Hart af te komen. Ronaldo kopte uit een voorzet van Dani Carvajal nog over, maar na twintig minuten was het alsnog raak na voorbereidend werk van de rechtsback. Of Gareth Bale met zijn zwakkere rechterbeen nu een voorzet wilde geven of op doel wilde schieten, het leverde via het been van Fernando een doelpunt op. Doordat de Braziliaan de inzet van Bale licht toucheerde, verdween de bal in de verre kruising (foto midden).

Het moet gezegd, het zat City in de openingsfase niet mee. Maar daarna mocht de debutant in de halve finale van de Champions League van geluk spreken dat Real de score na de negentiende thuisgoal (!) van dit CL-seizoen niet verder opvoerde. Sergio Ramos zag zijn doelpunt afgekeurd, omdat Pepe buitenspel stond. Na rust schrok Luka Modric juist dat hij door mocht na een voorzet van Bale, die uit een corner zelf op de lat kopte. Tussendoor bracht de Welshman ook Ronaldo in stelling, maar de van een bovenbeenblessure herstelde Portugees kopte recht in de handen van Hart.

Ronaldo werd volledig vrijgelaten, ook toen hij kort daarna het doel van Hart onder vuur mocht nemen. Het bleef allemaal onbestraft. Real speelde daarom met vuur. De kansen van City waren dan op één hand te tellen, vlak voor rust raakte Fernandinho wel de buitenkant van de paal uit een pass van Kevin De Bruyne. Verder ontbrak het The Citizens echter aan stootkracht, ook na het inbrengen van Kelechi Iheanacho en Raheem Sterling. Alleen Sergio Agüero kwam in de slotfase nog in de buurt van de 1-1. De in de Premier League juist zo trefzekere Argentijn schoot rakelings over.

Daardoor was het bereiken van de CL-finale uiteindelijk een vrij eenvoudige opgave voor Real. Twee jaar na het winnen van La Décima in de eindstrijd tegen Atlético, staan de Madrileense rivalen op 28 mei in Milaan weer tegenover elkaar. En dus kan trainer Zinedine Zidane, in 2014 nog assistent van Carlo Ancelotti, het seizoen afsluiten met twee prijzen: de Spaanse titel en de Champions League. Voor Pellegrini blijft een afscheid door de voordeur uit. City bereikte weliswaar voor het eerst de halve finale, in de Premier League rest nu nog slechts de strijd om een CL-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.