Real laat tegen stug Villarreal dure punten liggen

Real Madrid heeft in eigen huis tegen Villarreal averij opgelopen in de Spaanse titelstrijd. De dertigste competitiegoal van Cristiano Ronaldo (foto) bleek niet voldoende voor de zege: 1-1.

Subtopper Villarreal presteert dit seizoen prima in Spanje en maakte het Real vanavond ook flink lastig. In de beginfase was de grootste kans voor de bezoekers. Gerard ging alleen af op Iker Casillas, maar zag de Real-sluitpost redding brengen. De rebound was niet besteed aan Moisés. Real was in de eerste helft het dichtst bij een goal via Raphaël Varane en Gareth Bale. De Fransman kopte net naast en de Welshman raakte de lat.

Na rust werd het na 52 minuten wel 1-0. Eric Bailly velde in het zestienmetergebied Cristiano Ronaldo met een judoworp, die gezien werd door arbiter José Luis Gonzalez Gonzalez. De Portugese vedette verzilverde de strafschop zelf en staat daardoor nu op dertig competitiegoals. Daarmee heeft hij drie goals voorsprong op Lionel Messi van Barcelona.

De openingsgoal betekende allerminst dat Villarreal geslagen was. Gerard gaf daar blijk van door twaalf minuten na de 1-0 alweer voor de gelijke stand te zorgen. Met een droge knal schoot hij raak vanaf zestien meter.

Hoewel Real nog vol aanzette voor een slotoffensief kwam de 2-1 er niet meer. Ronaldo kreeg daar vlak voor en na de 1-1 wel de gelegenheid voor, maar kon de zo gewenste winnende goal niet op het scorebord krijgen. Ook zijn laatste twee grote kansen leverden geen treffer op, toen Sergio Asenjo de poging van de Portugees uit zijn doel ranselde en hij even later rakelings naast schoot. Na de mislukte pogingen van Ronaldo leek Jesé Rodríguez wel de 2-1 te maken, maar hij schoof voor een leeg doel naast. Via Luciano Vietto was Villarreal óók nog twee keer dicht bij de zege, maar de tumultueuze slotfase - Real vroeg ook nog om een strafschop toen Bailly Javier Hernández omver duwde - bleef doelpuntloos.

Door het gelijkspel is Barcelona in de Spaanse titelstrijd de winnaar van het weekend. De Catalanen wonnen zaterdag bij Granada, terwijl titelverdediger Atlético Madrid zondag niet verder kwam dan 0-0 bij Sevilla. Real profiteerde daar dus niet van en heeft nu respectievelijk twee en zeven punten voorsprong op Barcelona en Atlético. Over drie weken staat in Camp Nou El Clásico op het programma en met het huidige verschil lijkt dat een kraker van jewelste te gaan worden.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.