Real krijgt woensdag uitsluitsel over Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo en Gareth Bale trainden dinsdag volledig mee met de selectie van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti. In de halve finale van de Champions League krijgen de sterspelers woensdagavond Bayern München op bezoek. Woensdag moeten laatste tests uitwijzen of Ronaldo kan starten.

Real krijgt woensdag uitsluitsel over Ronaldo

Ronaldo kampte met een dijbeenblessure, die hij 2 april opliep in de kwartfinale van de Champions League. In het duel met Borussia Dortmund (3-0) werd de doelpuntenmachine na tachtig minuten gewisseld en miste daardoor de return tegen de Duitsers. Daarnaast was de 110-voudig international absent in de duels met Real Sociedad (4-0) en Almería (5-0) in de competitie. Ook ging de Spaanse bekerfinale tegen Barcelona aan hem voorbij (1-2).

Ancelotti neemt in ieder geval geen risico's met de sterspeler. 'Woensdag testen we Cristiano Ronaldo voor de laatste keer. Volgende week dinsdag krijgen we Bayern München op bezoek, wat een doorslaggevende wedstrijd zal zijn. Hij heeft in ieder geval goed getraind. Maar Ronaldo zal niet spelen als hij een risico loopt.'

Bale had sinds maandag last van een griepje. De aanvaller uit Wales ontbrak maandag daardoor op de training, maar keerde dinsdag terug. In de duels waar zijn bijna even dure teamgenoot verstek moest laten gaan, stond Bale op. De 44-voudig international maakte het winnende doelpunt tegen Barcelona en was tevens doeltreffend tegen Almería en Sociedad. In de terugwedstrijd tegen Dortmund wist de ex-speler van Tottenham Hotspur niet te scoren, maar was de 2-0 overwinning onvoldoende voor de Duitsers om door te stoten naar de halve finale.

Aan de kant van Bayern München lijkt doelman Manuel Neuer op tijd hersteld voor de replay van de halve finale van twee jaar geleden. Destijds had de 28-jarige sluitpost met twee gestopte strafschoppen tijdens de penaltyserie een sleutelrol in het bereiken van de finale, die uiteindelijk werd verloren van Chelsea. Behalve de van een kuitblessure herstelde Neuer is ook David Alaba inzetbaar. De linksback kampte afgelopen weekend met een verkoudheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.