Real komt tegen Rayo terug van vroege achterstand

Real Madrid heeft zich hersteld van de negatieve resultaten van afgelopen week. Na de nederlaag tegen Levante (1-0) en het gelijkspel tegen Racing Santander (0-0), won Real gemakkelijk van het kleine broertje Rayo Vallecano (6-2).

Toch werd De Koninklijke op verrassende wijze wakker geschud door de promovendus. Binnen vijftien seconden maakte Michu namens de bezoekers het openingsdoelpunt. In plaats van direct korte metten met Vallecano te maken, duurde het nog ruim een halfuur voordat Real tot scoren kwam.

Cristiano Ronaldo liet Bernabéu voor het eerst juichen. Vijf minuten later, op slag van rust, zorgde Gonzalo Higuaín voor een 2-1 ruststand. Na de pauze ging de ploeg van José Mourinho ongestoord verder. Ronaldo verzilverde een strafschop (3-1).

Dat Michu vervolgens de aansluitingstreffer verzorgde kwam wederom als een verrassing. Toch bleef een stunt uit. Ondanks een rode kaart voor Angel di María (tweede gele kaart na een domme handsbal) breidde Real de score uit naar 6-2. Ronaldo voltooide zijn hattrick, Karim Benzema en Rafael Varane waren eveneens trefzeker.

Daarmee profiteren Los Merengues optimaal van de nederlaag van Valencia (1-0 tegen Sevilla) eerder op de dag. In afwachting van het resultaat van andere ploegen staat Real momenteel op de vierde plaats. Foto: VI Images