media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Real frustreert Mourinho bij 'onterechte' zege op United

Real frustreert Mourinho bij 'onterechte' zege op United

De manier waarop Real Madrid dinsdagavond in de return van de achtste finale tegen Manchester United voor de dag kwam, heeft trainer José Mourinho gefrustreerd. De Portugees vond dat zijn spelers de wedstrijd onder controle hadden moeten krijgen toen United met tien man kwam te staan.

'We zijn blij dat we door zijn, maar ik had meer van mijn team verwacht. Want het beste team heeft verloren. Het wegsturen van Nani veranderde de flow van de wedstrijd weliswaar even, maar daarna was Manchester United met tien man nog steeds beter en bracht ons in de problemen. Gelukkig konden we twee keer scoren en hielden we het uit tot het laatste fluitsignaal', aldus een kritische Mourinho na afloop van de 2-1 zege op Old Trafford.

Hoewel Real na de omstreden uitsluiting van Nani even de macht greep door twee keer te scoren, vond Mourinho dat zijn middenveld meer had moeten brengen. 'We speelden tien minuten goed nadat Kaká en Luka Modric erin kwamen, maar dat veranderde al snel. We hebben de wedstrijd met een man meer niet gecontroleerd, en dat zou met spelers als Xabi Alonso, Sami Khedira, Modric en Kaká wel moeten…'

Luka Modric schiet van grote afstand de gelijkmaker binnen.
Luka Modric schiet van grote afstand de gelijkmaker binnen.

Dat doelman Diego López aan de kant van Real uitgroeide tot man van de wedstrijd, maakte van Mourinho geen vrolijk man. 'Diego López speelde geweldig, hij was de beste man op het veld. Maar dat frustreert me, want met elf tegen tien mag een keeper niet je beste speler zijn. Dat we in de problemen werden gebracht, mogen we onszelf aanrekenen. Er zijn immers genoeg voorbeelden van teams die met tien man nog een goed resultaat neerzetten.'

Nu Real Madrid zich met pijn en moeite voor de laatste acht heeft geplaatst, behoort de zo begeerde tiende eindzege in het belangrijkste bekertoernooi voor Europese clubteams nog altijd tot de mogelijkheden.

De laatste keer dat De Koninklijke, met negen eindzeges recordhouder, de beste van Europa was dateert van 2002. In de finale tegen Bayer Leverkusen werd Zinedine Zidane destijds matchwinner door met een volley op schitterende wijze de 2-1 te maken.

Laatste nieuws