Real buigt achterstand om in bekerduel met Málaga

Real Madrid heeft dinsdagavond in het eerste van twee bekerduels met Málaga een 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 zege. In het eigen Santiago Bernabéu waren Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen basisspeler bij de bezoekers.

Binnen een half uur spelen keek Real verrassenderwijs tegen een 2-0 achterstand aan. Beide treffers kwamen uit een hoekschop. Eerst kopte rechtsback Sergio Sánchez raak na tien minuten, waarna Martín Demichelis hetzelfde deed toen het scorebord dertig minuten aangaf. Bij die laatste treffer ging de alom gelauwerde doelman Iker Casillas niet vrijuit.

In het tweede bedrijf keek Real lang tegen de 2-0 achterstand. Acht minuten nadat Van Nistelrooy naar de kant was gehaald, begon de opleving van Real. Sami Khedira was in de 68ste minuut verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer.

Binnen tien minuten na de openingstreffer hadden de doelpuntenmakers Gonzalo Higuaín en Karim Benzema (foto) het Real-feestje compleet gemaakt. Bij die 3-2 tussenstand bleef het in Madrid.

Ondanks de zege van Real is Málaga allesbehalve uitgeschakeld in het tweeluik. Volgende week dinsdag wacht de ploeg van Mathijsen en Van Nistelrooy de taak de nipte nederlaag goed te maken. De twee uit gescoorde doelpunten kunnen daarbij een belangrijke rol gaan spelen. Foto: VI Images