Reading voor het eerst sinds 1927 naar laatste vier FA Cup

Reading heeft zich ten koste van Bradford geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de FA Cup. Dankzij een 3-0 overwinning reikt de club uit het Championship voor het eerst sinds 1927 zover in het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld.

De heenwedstrijd was vorige week op een nauwelijks bespeelbaar veld doelpuntloos gebleven en ook de return was niet voor mietjes. Reading deelt het Madejski Stadium namelijk met de plaatselijke rugbyclub, waardoor het opnieuw zware omstandigheden waren voor beide ploegen.

Reading, dat een divisie hoger speelt dan Bradford, was de barre omstandigheden duidelijk beter gewend. Binnen tien minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. Hal Robson Kanu opende de score door na zes minuten een corner binnen te koppen. Garath McCleary (foto) verdubbelde daarna de marge met een geweldige uithaal, waarna de bal via de onderkant van de lat het doel in vloog.

Na een rode kaart voor middenvelder Filipe Morais, op een blauwe maandag nog op de loonlijst bij Chelsea, ebde de hoop bij Bradford langzaam weg. Jamie Mackie trapte door de benen van keeper de 3-0 binnen, waarna de thuisploeg de bal rustig rond liet hobbelen.

In de halve finale speelt de ploeg van Steve Clarke, die als speler en assistent-trainer van Chelsea de FA Cup al eens won, nu op Wembley tegen Arsenal. Aston Villa treft de winnaar van Blackburn Rovers - Liverpool, dat woensdag 8 april nog wordt gespeeld.