Reacties op ontslag Mourinho: emotioneel dankwoord Cesc

Reacties

Het ontslag van José Mourinho als manager van Chelsea maakt veel los. Voetbal International zette de nodige reacties op een rij.

Reacties op ontslag Mourinho: emotioneel dankwoord Cesc

Voormalig Arsenal-verdediger Martin Keown, momenteel analyticus, vindt bijvoorbeeld niet dat de Chelsea-spelers zich het ontslag van Mourinho moeten aantrekken. In zijn ogen is de huidige situatie namelijk niet door hun toedoen ontstaan. 'Of ze zich moeten schamen? Zeker niet. Dit heeft iedereen al tijden aan zien komen', aldus de 43-voudige international van Engeland.

Eerder op de dag, nog voordat Mourinho de laan uit werd gestuurd op Stamford Bridge, sprak ook Zlatan Ibrahimovic zich uit over de situatie van de Portugees. In februari speelt de Zweedse superster met Paris Saint-Germain tegen de Londenaren in de knock-outfase van de Champions League en vooruitblikkend op die dubbele confrontatie besprak hij met Sky Sports de kwakkelende tegenstander. 'Ik heb Mourinho nog nooit in zo'n lastige situatie gezien', zei Ibrahimovic. 'Normaal gesproken strijdt hij in iedere competitie om de prijzen. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Natuurlijk weet ik niet hoe het er bij Chelsea aan toegaat, en het zal aan de grote baas Roman Abramovich liggen, maar ik hoop dat ze hem niet ontslaan.' De woorden van Zlatan hadden echter geen enkele invloed op de beslissing van de steenrijke eigenaar van Chelsea.

Iemand die niet in wilde gaan op een eventueel ontslag van Mourinho was diens Arsenal-collega Arsène Wenger. De manager van The Gunners werd tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het duel van komend weekend met Manchester City gevraagd wat hij van de situatie bij Chelsea vindt. En daar was de Fransman heel kort over: 'Dat is niet mijn probleem', aldus de coach, die door Mourinho ooit specialist in failure werd genoemd.

Wengers landgenoot Thierry Henry is al bezig met de opvolging van de Portugees bij Chelsea. Hij vertelt aan Sky Sports dat de Italiaan Carlo Ancelotti in zijn ogen een goede kandidaat zou zijn. 'Maar ze moeten erg voorzichtig zijn. Er moet een trainer komen die de boel meteen weer op de rit krijgt en de rust kan laten wederkeren.'

Arsenal-legende Paul Merson denkt dat Louis van Gaal zich grote zorgen moet maken. Hij verwacht namelijk dat Mourinho wel eens een grote kanshebber kan zijn om bij Manchester United, dat ook niet al te lekker draait, aan de slag te gaan. 'Als de resultaten de komende twee weken niet beter worden, gaat de clubleiding vast en zeker om zich heen kijken. En een van de beste managers ter wereld is nu vrij', stelt hij bij Sky Sports.

Mourinho was niet alleen succesvol bij Chelsea. Ook bij FC Porto, Real Madrid en internazionale bewees hij zijn klasse als hoofdtrainer. Bij die laatste club was Massimo Moratti eigenaar toen The Special One er op de bank zat. 'Ik vind het heel erg voor José. Misschien bevindt Chelsea zich in een situatie waar zelfs hij geen antwoord op heeft. Ik weet het niet. Maar zijn kunnen staat buiten kijf', aldus de voormalige eigenaar van de Italianen.

Ook op social media werd er gereageerd op het ontslag van de Portugees. Zo had John van Zweden, aandeelhouder bij Swansea City, al een idee over de opvolging van Mourinho.

Cesc Fabregas, middenvelder van Chelsea en een van de grote aankopen die Mourinho deed, bedankte de Portugees op Twitter en Instagram.

Natuurlijk worden er ook grappen gemaakt over het ontslag van The Special One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.