Reactie Rodgers zegt alles over hoe men in Engeland naar de Conference League kijkt

Reacties

Leicester City verloor donderdag met 3-2 van Napoli en gaat daardoor verder in de Conference League. Manager Brendan Rodgers van de Engelsen heeft zich duidelijk nog niet in dit toernooi verdiept.

Reactie Rodgers zegt alles over hoe men in Engeland naar de Conference League kijkt
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 2
Leicester City
Leicester City

De Conference League is nieuw in dit seizoen, als derde Europese clubtoernooi achter de Champions League en Europa League, en is vooral een mooie kans voor clubs uit kleinere competities om zich op het internationale podium te laten zien. In Engeland wordt het toernooi niet erg serieus genomen, zo laat ook de reactie van Leicester-coach Rodgers weer zien.

Na de eliminatie in de Europa League moet Leicester in februari een tussenronde spelen om in de knock-outfase van de Conference League terecht te komen. 'Ik moet eerlijk zijn: ik ken deze competitie helemaal niet', zei Rodgers voor de camera van BT Sport. 'Ik was gefocust op de Europa League en op het winnen van deze groep. Met alle respect voor de Conference League, maar ik ken het toernooi niet. Daar zal vast snel verandering in komen.'

Tottenham Hotspur werd dit seizoen de eerste Engelse deelnemer aan de Conference League. De Londenaren hebben het toernooi niet hoog op de prioriteitenladder staan en kwamen tegen Vitesse bijvoorbeeld al met een B-elftal voor de dag. Tottenham kan zich nog plaatsen voor de tussenronde richting de knock-outfase; dan moet het duel met Stade Rennes, dat vanwege een corona-uitbraak bij Tottenham uitgesteld werd, gewonnen worden. Lukt dat niet, dan gaat Vitesse verder in het toernooi.

UEFA Conference League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.