RC Genk vooralsnog onstuitbaar in Eerste Klasse

RC Genk blijft de troste koploper in de Belgische Eerste Klasse. De ploeg kwam stroef op gang maar klopte uiteindelijk SV Zulte Waregem met duidelijke cijfers.

RC Genk-SV Zulte Waregem 3-0RC Genk had lang nodig om op stoom te komen en had in de eerste helft geluk dat goalie Thibaut Courbois in vorm was. Na ruim een uur liet Jelle Vossen (foto) eindelijk van zich horen en bezorgde zijn ploeg direct een voorsprong. De spits trof al dertien keer doel dit seizoen.

Na die treffer was de ban gebroken en zorgde Elianiv Barda met twee treffers (een strafschop en een solo) voor de 3-0 voorsprong. RC Genk blijft voorlopig de onbereikbare koploper in de Eerste Klasse.

AA Gent-Sint-Truiden 2-0AA Gent blijft goed meedoen in de Eerste Klasse. Tegen Sint-Truiden boekte de ploeg een eenvoudige zege. Stijn De Smet (vlak voor rust) en Elimane Coulibaly (68ste minuut) scoorden.

Westerlo-Standard Luik 1-2Twee treffers van Gohi Cyriac deden Westerlo de das om. Oud SC-Heerenveen-speler Paulo Henrique maakte het nog wel spannend, maar Standard vertrok met drie punten terug naar Luik.