RC Genk toont vormbehoud en blijft de koploper

RC Genk blijft koploper in de Belgische Eerste Klasse. Het won eenvoudig van Lierse SK. AA Gent scoorde heel laat tegen Germinal Beerschot en dat bleek genoeg voor de winst.

RC Genk-Lierse SK 4-1RC Genk heeft ook de vijfde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg was duidelijk te sterk voor Lierse SK en won met 4-1. Na een kwartier had Jelle Vossen de Belgische koploper al aan een 2-0 voorsprong geholpen. Zijn tweede treffer werd knap voorbereid door toptalent Kevin De Bruyne.

Genk zakte iets in en daarvan profiteerde invaller Jurgen Cavens met een droge knal. In de slotfase bewees RC Genk de goede vorm door naar 4-1 uit te lopen. Fabien Camus scoorde met een pegel, Marvin Ogunjimi via een frommelgoal.

AA Gent-Germinal Beerschot 1-0Een matige eerste helft werd afgesloten zonder treffers. Dat dit in de tweede helft ook lang het geval was, mocht een wonder heten. AA Gent, dat donderdag Feyenoord uitschakelde in de Europa League, kreeg kans op kans, maar slaagde er niet in een doelpunt te maken. Pas in de blessuretijd zorgde Zlatan Ljubijankic voor de verlossing. De Sloveen deed dit met een prachtige lob en dat deed zijn ploeg naar de derde plaats op de ranglijst stijgen.