RC Genk rekent af met titelconcurrent Anderlecht

Anderlecht moet de prolongatie van de Belgische titel uit het hoofd zetten. Koploper RC Genk zette de Brusselse club verder op afstand (1-0).

RC Genk rekent af met titelconcurrent Anderlecht

RC Genk wilde zich nog niet als de favoriet voor titel afficheren, maar ontkomt niet meer aan die status na de 1-0 overwinning op Anderlecht. De ploeg van trainer Frank Vercauteren, die eerder verbonden was aan Anderlecht, dankte het succes aan Jelle Vossen.

Vossen tekende in de twintigste minuut voor de enige treffer in de Cristal Arena. De aanvaller verraste met een schot van twintig meter Anderlecht-keeper Silvio Porto, die een half uur voor het einde ontsnapte aan een rode kaart na een aanslag op de benen van Vossen. De toegekende penalty bood ook geen soelaas voor RC Genk. Daniel Tözsér schoot de bal van elf meter over.

Door het resultaat in de Cristal Arena zette RC Genk Anderlecht op zes punten in de kampioensplay-offs. Standard Luik kan zaterdag bij een zege op Club Brugge op drie punten komen van de Limburgse koploper, die nog drie duels moet spelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's