RC Genk pakt Belgische Super Cup met tien man

De Super Cup is voor het eerst in de historie een prooi geworden voor RC Genk. De Belgische kampioen zette bekerwinnaar Standard Luik met tien man opzij (1-0).

Na ruim een half uur zag het er niet goed uit voor RC Genk. Scheidsrechter Luc Wouters zag in een lichte duw van Jelle Vossen (foto) voldoende aanleiding de aanvaller met een rode kaart voortijdig naar de kleedkamer te sturen.

Maar de ploeg van trainer Frank Vercauteren kon ondanks de uitsluiting van Vossen na 45 minuten met een goed gevoel de kleedkamer op zoeken. Op slag van rust opende Daniel Tözser uit een vrije trap de score voor de Limburgers. Ook in de tweede helft was er weinig te beleven in de Cristal Arena. Standard Luik was ook met een man meer niet bij machte RC Genk het echt moeilijk te maken. Verder dan een gevaarlijke kopbal van Jelle Van Damme kwam de Waalse club niet, waardoor RC Genk voor het eerst de Super Cup in de prijzenkast mocht zetten. Foto: VI Images