RC Genk haalt uit, AA Gent moeizaam naar winst

Door een ruime thuisoverwinning op AS Eupen mag RC Genk zich zeker een dag koploper noemen van de Eerste Klasse. Ook AA Gent blijft het goed doen, al won de club moeizaam.

RC Genk - AS Eupen 5-1In de eerste helft zagen beide ploegen een doelpunt om twijfelachtige redenen afgekeurd, tussendoor kopte Elyaniv Barda uit een hoekschop raak. Vlak na rust maakte voormalig FC Utrecht-spits Kevin Vandenbergh echter gelijk tegen zijn oude ploeg, maar een directe rode kaart voor Daniel Panizzolo maakte een eind aan wedstrijd.

Daniel Tözsér maakte de 2-1 in de 65ste minuut en in de laatste tien minuten liep de thuisclub nog uit naar een ruime overwinning. Jelle Vossen (foto) scoorde twee keer, zijn eerste treffers sinds 17 oktober 2010, en Marvin Ogunjimi bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 5-1 in het voordeel van RC Genk.

AA Gent - Charleroi 2-1AA Gent leek een makkelijke avond tegemoet te gaan toen het na negen minuten via Stef Wils op voorsprong kwam tegen hekkensluiter Charleroi, maar daarna zakte de thuisploeg in. In de 28ste minuut kon voormalig SC Heerenveen-aanvaller Hernan Losada dan ook gelijkmaken. Maar AA Gent pakte alsnog de overwinning.

In de 66ste minuut werd een schot van Ibrahima Conte van richting veranderd, waardoor Nicola Hatefi kansloos was. De bezoekers speelden op dat moment al met tien man, aangezien Grégory Lazitch in de 52ste minuut zijn tweede gele kaart ontving en daardoor van het veld werd gestuurd.

Overige uitslagenStandard Luik - Sint-Truiden 1-0Cercle Brugge - SV Zulte Waregem 1-3Westerlo - Germinal Beerschot 1-1 Foto: VI Images