RC Genk doet afstand van de koppositie

Door de nederlaag van RC Genk bij Germinal Beerschot (2-1) en de zege van Anderlecht op Standard Luik, zakte RC Genk naar de tweede plaats.

De vooruitzichten waren al niet florissant voor RC Genk. Het won namelijk nooit op het Kiel, en ook nu bleef Germinal baas in eigen huis. Al in de achtste minuut kwam Germinal op voorsprong via Kevin Roelandts.

Tom Soetaers, die bij de meeste aanvallende acties was betrokken, had een half uur later voor de gelijkmaker moeten zorgen, maar hij frommelde de bal in handen van Germinal-doelman Luciano Da Silva.

De tweede helft gaf een scherper RC Genk te zien, mede dankzij twee wissels: Alex Da Silva en Goran Ljubojevic namen de plaatsen van Kevin Vandenbergh en Eric Matoukou in. Toch leek de thuisclub in de 61ste de wedstrijd al te beslissen. Roelandts bediende Justice Wamfor die met de bal aan de voet een paar tegenstanders passeerde en vervolgens de Genkse doelman Logan Bailly passeerde.

Tien minuten later kreeg RC Genk weer aansluiting. Thomas Chatelle stond aan de basis van de aanval, die door invaller Ljubojevic succesvol werd afgerond. Genk schroefde het tempo nog omhoog, maar mocht niet klagen toen Jurgens namens Germinal op de paal schoot.