RC Genk blijft op twee punten van Anderlecht

RC Genk-Westerlo 3-1

RC Genk legde de basis voor de winst tegen Westerlo in het slot van de eerste helft. In de 44ste minuut bediende Tom Soetaers met een voorzet Goran Ljubojevic die koppende de score opende. Uit directe vrije trap zorgde Soetaers een minuut later voor 2-0.

Westerlo stribbelde met een aansluitingstreffer van Dieter Dekelver nog wel tegen, maar kon de kampioenskandidaat geen punten afhandig maken. Thomas Chatelle schoot Genk in veilige haven. Met de winst herstelde de thuisclub de achterstand van twee punten op koploper Anderlecht.

Standard Luik-Bergen 1-0In de jacht op de derde plaats boekte Standard Luik een benauwde, maar daarom niet minder belangrijke, zege. Met een kopbal was Igor De Camargo de maker van het enige doelpunt. Standard staat nu zes punten los van AA Gent dat wel een wedstrijd minder speelde.