RBC scoort vier keer binnen twintig minuten

RBC Roosendaal en FC Den Bosch boekten ruime zeges. De ploeg van coach Robert Maaskant had aan twintig minuten genoeg om drie punten te pakken en de achterstand op koploper De Graafschap te verkleinen tot één punt.

RBC Roosendaal-FC Emmen 5-0
Al na 21 minuten keek Emmen tegen een 4-0 achterstand aan. RBC, dat de laatste weken stroef draaide, nam in de zevende minuut een voorsprong via Paul de Lange. Vijf minuten later was het de beurt aan Benjamin Martha, die een minuut na zijn 2-0 ook al voor de 3-0 tekende. Sven Delanoy deed in de 21ste minuut de deur op slot: 4-0. Henk Vos bepaalde de eindstand op 5-0.

FC Den Bosch-Haarlem 4-1
Frank Demouge hielp FC Den Bosch aan een overwinning. De spits zorgde met twee goals in de tweede helft voor de 3-1 voorsprong van de Bosschenaren. In de eerste helft had Haarlem nog wel een voorsprong genomen via een eigen doelpunt van Den Bosch-keeper Niki Mäenpää, maar een minuut na de 0-1 maakte Kiran Bechan al de 1-1. Vlak voor tijd tekende Nyron Wau voor 4-1.