RBC Roosendaal mag stadion niet meer in

Reacties

RBC Roosendaal speelde tien jaar geleden nog in de Eredivisie, maar leidt sinds maandag een semi-dakloos bestaan. De voormalige profclub mag vijf dagen van de week 'zijn' stadion niet in.

RBC Roosendaal mag stadion niet meer in

'Op grond van een zakelijk geschil heeft de eigenaar van het Herstaco Stadion RBC de toegang tot het stadion ontzegd. Er mag van maandag tot en met vrijdag niet meer getraind worden', luidt een verklaring van de club, die op zaterdag en zondag nog wel wedstrijden mag spelen in het bijna vijfduizend stoeltjes tellende stadion.

RBC kampt met een flinke huurachterstand en hoopt op een snelle oplossing. 'Het bestuur van RBC heeft inmiddels al twee keer een voorstel gedaan om tot een finale oplossing van dit probleem te komen. De stadioneigenaar heeft het voorstel echter afgewezen', verklaart de Roosendaalse vereniging.

De Brabantse club ging in 2011 failliet en maakte in het seizoen 2012/13 een doorstart als amateurclub, in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. Een jaar later keerde RBC als huurder terug in het stadion waarin het als profclub voor het laatst actief was geweest. Het veld lag er destijds volledig overwoekerd bij (zie foto). Inmiddels speelt RBC in de vierde klasse, waarin het tweede staat. RBC wordt getraind door voormalig speler Martijn van Galen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.