RB Leipzig blijft naaste belager Bayern na winst op Werder

RB Leipzig is ook na acht wedstrijden nog ongeslagen in de Duitse Bundesliga. In eigen huis won de promovendus met 3-1 van Werder Bremen en staat tweede, slechts twee punten achter koploper Bayern München.

De verrassing van dit seizoen in de Bundesliga kwam vlak voor rust op voorsprong. Naby Keïta (foto boven) rondde een knappe solo doeltreffend af. De thuisploeg was na rust een aantal keer dicht bij een tweede doelpunt, maar had lang het vizier niet op scherp.

Een kwartier voor tijd was het wél raak. Opnieuw was Keïta trefzeker. Werder Bremen deed snel daarna wat terug via Serge Gnabry, maar in blessuretijd zorgde Davie Selke (ex-Werder Bremen) voor de 3-1.

In de Bundesliga staat Leipzig tweede (achttien punten uit acht wedstrijden) en is voorlopig de grootste uitdager van Bayern München, dat na acht wedstrijden twintig punten heeft. Werder Bremen is de nummer veertien (zeven punten uit acht wedstrijden).