Razendsnelle doelpunten Chelsea zijn Wigan te machtig

Champions League-winnaar Chelsea is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een degelijke uitzege op Wigan Athletic. In het DW Stadium boekte de ploeg van manager Roberto Di Matteo een eenvoudige 2-0 overwinning.

Chelsea legde de basis voor de zege in de eerste zeven minuten. Amper twee minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Jones stonden The Blues al op voorsprong door een treffer van Branislav Ivanovic. De Serviër werd vanaf het middenveld gelanceerd door Eden Hazard en maakte oog in oog met doelman Ali Al Habsi geen fout: 0-1.

Vijf minuten later verdubbelde Frank Lampard de marge vanaf de strafschopstip: 0-2. De Londenaren kregen de penalty toegekend nadat Hazard in het strafschopgebied werd gevloerd door de Spaanse verdediger Iván Ramis, die zijn debuut maakte voor Wigan.

Wigan herstelde zich gaandeweg de eerste helft enigszins van de Londense bliksemstart, maar slaagde er niet in het Chelsea erg moeilijk te maken. De Argentijn Franco di Santo had vlak voor rust nog de grootste kans op een doelpunt, maar faalde in de afwerking.

Aanvaller Fernando Torres was halverwege de tweede helft dicht bij de derde Londense goal, maar zijn inzet werd door Ramis van de doellijn gekeerd. Het enige andere hoogtepunt in de tweede 45 minuten was het debuut van de veelbelovende middenvelder Oscar, die in het veld kwam voor Hazard.

De Braziliaan was vier minuten na zijn invalbeurt meteen gevaarlijk, maar zag zijn schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied net langs de verkeerde kant van de paal belanden. <i>Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic stoomt op en zal zijn ploeg al vroeg op voorsprong zetten.</i><br /><br /> Foto: VI Images