Raúl op kermisveld, Van der Velden gesnapt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Raúl op kermisveld, Van der Velden gesnapt

•  Voormalig Real Madrid-spits Raúl vertoont inmiddels zijn kunsten in de Verenigde Staten bij New York Cosmos. Zoals in het bovenstaande filmpje te zien is, is hij het scoren niet verleerd. Hij doet dat inmiddels wel op wat andere velden…

• Tien jaar lang deed hij het onbestraft, maar zondag kwam daar in het thuisduel met ADO Den Haag een einde aan (1-1). Voortaan zal Nick van der Velden (foto boven) eraan moeten geloven: het dragen van scheenbeschermers. 'Ik speel al tien jaar zonder scheenbeschermers. Dus nu ook niet', openbaarde Van der Velden. De Hagenaars maakten daar een einde aan door de arbitrage erop te wijzen. 'Ze proberen alles te doen om te winnen. De keeperstrainer van ADO zei tegen de vierde official dat ik geen scheenbeschermers droeg. Ik vind het zielig.' Na het omdoen van de scheenbeschermers, moest de Amsterdammer even wachten voordat hij het veld weer in mocht. 'Ik dacht dat ik er direct weer in mocht, maar ik hoorde later dat de bal eerst uit moest zijn. Voor mijn gevoel stond ik wel tien minuten langs de kant.' (RTV Noord)

• Na afloop van de 1-0 overwinning van Stoke City op Hull City was er het nodige te doen over een tackle van Maynor Figueroa. De verdediger maakte met een snoeiharde tackle namelijk Stephen Ireland tot slachtoffer. De middenvelder van Stoke moest twintig hechtingen laten zetten in zijn kuitbeen. Stoke-manager Mark Hughes sprak schande van de tackle én het niet-optreden van de arbitrage. 'Dit had het einde van zijn loopbaan kunnen betekenen. Waarom hij geen rode kaart gaf? Geen idee. Wat ik wel weet is dat Stephen volledig dichtgenaaid moest worden en de komende dagen moet zorgen dat de wond niet gaat infecteren.' (BBC)

Louis van Gaal stond zaterdag na de 2-0 zege op Sunderland bijzonder goedgehumeurd de pers te woord. Vooral de rake strafschop van Wayne Rooney kon hem bekoren. Een glimlach werd begeleid met de tekst: 'Fantastic!'

• In Brazilië werd er zaterdag schitterend gescoord door Robinho. Niet de ex-aanvaller van Real Madrid, Manchester City en AC Milan, maar Róbson Michael Signorini van Palmeiras. De middenvelder liet zien over een uitstekende vrije trap te beschikken.

'Op social media stroomden de berichtjes binnen en ook van oud-teamgenoten uit Frankrijk ontving ik leuke reacties.'
• Door zijn vier doelpunten tijdens het thuisduel met FC Dordrecht (6-1 winst) was er veel aandacht voor Sébastien Haller. 'Mijn telefoon stond niet echt roodgloeiend, maar dat had een andere reden: ik ben onlangs van nummer veranderd', aldus de spits van FC Utrecht op de clubwebsite.

• Met de toekomst van Real Madrid lijkt het wel goed te zitten. Zo trok De Koninklijke eerder het toptalent Martin Ødegaard aan, maar ook Fran Pérez heeft talent. De jeugdspeler trof zaterdag doel vanaf eigen helft.

'De dag daarna komen alle grappen en alle meningen. Ik heb mijn telefoon twee dagen uitgezet en er verder heel weinig van meegekregen.'
• In tegenstelling tot Sébastien Haller (zie hierboven) zat Mickey van der Hart juist niet te wachten op reacties na zijn blunder vorige maand tegen Ajax. De doelman van Go Ahead Eagles, dat hem huurt van de Amsterdammers, sliep één dag slecht en pakte daarna de draad al snel weer op. (FOX Sports)

• Tijdens de training van Paris Saint-Germain gaat Zlatan Ibrahimovic naar de grond na een duel met David Luiz, maar de Zweed kan er wel om lachen. Gelukkig maar voor zijn ploeggenoot...

'We vielen in slaap voor een maand, maar zijn op tijd wakker om Juventus te verslaan en de titelstrijd te heropenen.'
• Aan het woord is Daniele De Rossi, die denkt dat AS Roma maandag een goede kans maakt om koploper Juventus te verslaan. De club uit de Italiaanse hoofdstad speelde een maand lang bijna alles gelijk, maar donderdag werd met 2-1 gewonnen bij Feyenoord in de Europa League. (Sky Sport Italia)

• Tijdens het duel tussen Bayer Leverkusen en SC Freiburg (1-0) werd het veld wel erg klein gemaakt. Misschien volgende keer op een half veld proberen?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.