Raúl Meireles verstoort Chelsea-debuut van Torres

Liverpool heeft voor een verrassing gezorgd door Chelsea op eigen terrein te trakteren op een nederlaag. Raúl Meireles kroonde zich tot matchwinner tijdens het debuut van Fernando Torres.

Chelsea - Liverpool 0-1Door de nederlaag van koploper Manchester United en het gelijkspel van Arsenal kon Chelsea inlopen als het Liverpool zou verslaan. De club uit Londen had daarbij de hoop gevestigd op Fernando Torres, die maandag voor liefst 58 miljoen euro werd overgenomen van The Reds. Maar de spits wist zijn stempel niet te drukken tijdens de 66 minuten die hij mocht meespelen.

Torres kreeg in de eerste helft één goede mogelijkheid, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door Jamie Carragher. Chelsea had het balbezit voor rust, maar veel kansen leverde dat niet op. Didier Drogba en Frank Lampard probeerden het van afstand, maar de beste mogelijkheid kreeg Maxi Rodríguez aan de andere kant. Op aangeven van Steven Gerrard schoot hij voor een leeg doel op de lat.

Na rust lieten beide ploegen ook nagenoeg niets zien, maar konden de meegereisde fans van Liverpool als eerste juichen. Niet vanwege een doelpunt, maar vanwege het inbrengen van Salomon Kalou voor de tegenvallende Fernando Torres. En drie minuten later was het opnieuw feest in het uitvak. Op aangeven van Gerrard schoot Raúl Meireles de 0-1 binnen.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd lukte het Chelsea maar niet om dicht in de buurt van het Liverpool-doel te komen. Wel appelleerde het tevergeefs om een strafschop, nadat Glen Johnson een beuk uitdeelde richting Branislav Ivanovic. Het bleef dus bij 0-1, zag ook Luis Suarez. Die werd door manager Kenny Dalglish negentig minuten op de bank gehouden in Stamford Bridge.

West Ham United - Birmingham City 0-1Birmingham City boekte een uiterst belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van manager Alex McLeish won bij concurrent West Ham United, dat de eerste helft domineerde en via Victor Obinna en Robbie Keane goede kansen kreeg. Nikola Zigic kopte in de 65ste minuut uit een vrije trap van Sebastian Larsson, waarna Demba Ba bij zijn debuut nog een uitstekende kans kreeg op de gelijkmaker. Maar de van 1899 Hoffenheim overgenomen aanvaller raakte de paal. Foto: VI Images