Raúl: 'Fantastisch om shirt van Real weer aan te trekken'

Raúl neemt het donderdagavond (vanavond) op tegen de club die hij liefst zestien seizoenen diende en waar hij grootse successen vierde. De aanvaller treft Real Madrid met zijn huidige werkgever Al-Sadd (Qatar) in de vriendschappelijke wedstrijd om de Trofeo Santiago Bernabéu.

Raúl: 'Fantastisch om shirt van Real weer aan te trekken'

Opvallend is dat de Spanjaard niet alleen in actie komt namens Al-Sadd, maar zich ook een helft hult in het maagdelijk witte shirt van Real Madrid. 'Het wordt een emotionele wedstrijd voor mij', aldus Raul op de clubwebsite van Real Madrid. 'Het is fantastisch om het shirt van Real Madrid weer aan te mogen trekken.'

'Ik heb dat shirt altijd met trots gedragen. Madrid, Estadio Bernabéu en de fans hebben mij alles gegeven. Het gaat een speciale dag worden', besluit de aanvaller. De laatste wedstrijd van Raúl namens Real Madrid dateert van april 2010. Destijds was Real Zaragoza (2-1 winst) de tegenstander in de Primera División. In Estadio La Romareda opende Raúl toen de score.

Na dat seizoen vertrok de legendarische nummer zeven van De Koninklijke naar Duitsland, waar hij twee seizoenen uitkwam namens Schalke 04.In Gelsenkirchen vormde Raúl een succesvol aanvalsduo met Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar. Beiden waren al eerder ploeggenoten in Madrid.

Raúl en Huntelaar juichen namens Schalke.
Raúl en Huntelaar juichen namens Schalke.

Dat Raúl een grote staat van dienst heeft blijkt alleen al uit de prijzenkast en cijfers van de 102–voudig international van Spanje. Namens de Madrilenen won de technisch begaafde linkspoot onder meer de Champions League en werd hij meerdere malen kampioen van Spanje en wereldkampioen (zie graphic). Met Schalke legde de aanvaller in 2011 beslag op de DFB Pokal.

In zestien seizoenen Real Madrid speelde Raúl liefst 741 officiële wedstrijden, waarin hij 323 trefzeker was. Met 71 doelpunten en 25 assists is Raúl nog altijd de meest waardevolle speler in de geschiedenis van de Champions League. In dat klassement houdt hij spelers als Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) nog altijd achter zich.

Ook bij zijn huidige club laat de technicus zien het scoren nog altijd niet verleerd te zijn. In Qatar was de Spanjaard al dertien keer trefzeker in 36 officiële duels. Hieronder een volledig overzicht van de tot dusver glansrijke loopbaan van Raúl González Blanco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen