Raúl en Huntelaar profiteren van voorwerk van Farfán

Schalke 04 stevent af op directe kwalificatie voor de Champions League. Raúl en Huntelaar loodsten met dank aan Jefferson Farfán hun ploeg langs Hannover 96 (3-0).

Hannover 96 oogde in Gelsenkirchen vermoeid na het avontuur in de Europa League, dat donderdag door toedoen van Atlético Madrid ten einde kwam. De ploeg van trainer Mirko Slomka ontbeerde de kracht een vroege tegenvaller te beantwoorden.

Schalke 04 leek op zijn beurt weinig last te hebben van de Europese beslommeringen. Drie dagen na de confrontatie met Athletic de Bilbao in Baskenland speelde de ploeg van trainer Huub Stevens vol energie.

Raúl opende op aangeven van Jefferson Farfán de score na tien minuten en zette Schalke 04 kort na rust op een geruststellende 2-0 voorsprong. Opnieuw was de Spaanse aanvaller dank verschuldigd aan zijn Peruviaanse collega. Dat gold na ruim een uur ook voor Huntelaar. De Oranje-international profiteerde van het voorwerk van Farfán om zijn 24ste treffer van het seizoen te maken.

Schalke 04 verstevigde met de overwinning de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League. Die Königsblauen hebben een voorsprong van vijf punten op Borussia Mönchengladbach, dat zaterdag tegen Hertha BSC niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel.

Hannover 96 dreigt door de nederlaag in Gelsenkirchen een nieuw Europees avontuur mis te lopen. Bayer Leverkusen kan de zevende plaats overnemen als het later zondag wint van Hamburger SV. Foto: VI Images