Raúl blaast tijd van Pelé bij NY Cosmos nieuw leven in

Reacties

Raúl vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. Twintig jaar na zijn debuut voor Real Madrid heeft de clubicoon van De Koninklijke een meerjarig contract getekend met New York Cosmos, waar hij ook een rol als adviseur in de jeugdopleiding zal krijgen.

Raúl blaast tijd van Pelé bij NY Cosmos nieuw leven in

Eerder dit jaar leek alles er nog op te wijzen dat Raúl zijn spelersloopbaan ging beëindigen, toen hij na twee seizoenen vertrok bij Al Sadd. Zijn avontuur in Qatar krijgt nu dus toch een nieuw vervolg. Met de roemruchte club uit New York, die in het verleden de thuishaven was van huidig erevoorzitter Pelé en in 2010 nieuw leven werd ingeblazen, komt de topscorer aller tijden van Real Madrid volgend jaar uit in de North American Soccer League, het tweede niveau in de Verenigde Staten. Bij Cosmos staat ook de Nederlander Hans Denissen onder contract.

'Iedereen in de voetbalwereld kent de reputatie van Cosmos en de erfenis die de spelers in het verleden hebben achtergelaten', zegt Raúl op de website van zijn nieuwe werkgever, die tussen 1970 en 1985 spelers als Pelé en Franz Beckenbauer, maar ook de Nederlanders Wim Rijsbergen en Johan Neeskens in de nadagen van hun loopbaan naar de VS haalde. 'Zij hebben ervoor gezorgd dat het voetbal voet aan de grond kreeg in Amerika. Ik ben vereerd dat ik in hun voetsporen mag treden', aldus Raúl.

Mogelijk wordt Raúl in The Big Apple ploeggenoot van Demy de Zeeuw, die eerder deze maand nog in onderhandeling was met de Amerikaanse club. Wel is al zeker dat de 37-jarige aanvaller, die op het punt staat zijn topscorerstitel aller tijden in de Champions League kwijt te raken aan Cristiano Ronaldo, na zijn afscheid aan de slag gaat als hoofd van de jeugdopleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.