Rapid ziet Ajax als favoriet: 'Maar we zijn er klaar voor'

Reacties

Rapid Wien leeft vol verwachtingen toe naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. De club tankte vertrouwen in de seizoensopener tegen SV Ried, maar verwacht woensdag meer tegenstand.

Rapid ziet Ajax als favoriet: 'Maar we zijn er klaar voor'

Daags voor de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers hielden de Oostenrijkers een persconferentie. Rapid heeft respect voor de opponent, maar koestert ook verwachtingen. 'We spelen tegen een absolute toptegenstander, maar we zijn er klaar voor', vertelt sportief directeur Andreas Müller.

De nummer twee van het voorbije seizoen begon de Oostenrijkse competitie afgelopen zaterdag met een 3-0 thuisoverwinning tegen Ried. 'Die wedstrijd heeft niets met morgen te maken. Ajax is een heel andere tegenstander', aldus trainer Zoran Barisic (foto). Middenvelder Thanos Petsos sluit zich aan bij de woorden van zijn coach: 'De winst tegen Ried was goed voor ons zelfvertrouwen, maar het zegt niets over de wedstrijd tegen Ajax.'

Een nagenoeg vol Ernst Happelstadion vormt het toneel van de wedstrijd in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Rapid verkocht al zo'n veertigduizend kaarten voor de het treffen met de Nederlandse opponent. De return in Amsterdam volgt op dinsdag 4 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.