'Ranieri-voorganger' Pearson nieuwe manager Derby County

Reacties

Nigel Pearson krijgt bij Derby County voor het eerst sinds zijn vertrek bij Leicester City weer de leiding over een elftal. De 52-jarige Engelsman heeft zijn krabbel onder een driejarig contract gezet bij de Championship-club.

'Ranieri-voorganger' Pearson nieuwe manager Derby County

Leicester zette Pearson na het seizoen 2014/15 op straat nadat hij The Foxes ternauwernood in de Premier League had gehouden. In april leek Leicester nog af te stevenen op degradatie, maar door een fabuleuze eindsprint werd dat voorkomen. Het bleek achteraf het startsein voor de legendarische opmars van Leicester, dat dit seizoen de titel greep op het hoogste niveau in Engeland.

Het vertrek van Pearson bij Leicester volgde enkele weken nadat de club zijn zoon op straat had gezet. James Pearson misdroeg zich tijdens een trip met het eerste elftal. Een filmpje waarin te zien was hoe Pearson junior samen met twee ploeggenoten prostituees racistisch bejegende, lekte uit.

Derby liep dit seizoen promotie mis. In de play-offs was Hull City, dat zaterdag met Sheffield Wednesday uitmaakt wie naar de Premier League promoveert, te sterk. Darren Wassall nam bij Derby de honneurs waar als interim-manager na het ontslag van Paul Clement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.