Ranieri: 'Met Musa hebben we er een vliegtuig bij'

Reacties

Met zijn snelheid heeft Ahmed Musa al indruk gemaakt op Claudio Ranieri. De Italiaanse manager van Leicester City verwacht veel van de van CSKA Moskou overgekomen Nigeriaan, die voor gevaar moet zorgen in de diepte.

Ranieri: 'Met Musa hebben we er een vliegtuig bij'

De 23-jarige aanvaller maakte vorige week de overstap naar de Premier League-kampioen en zijn voormalige werkgever VVV-Venlo profiteerde mee van de miljoenendeal. Bij The Foxes ontmoet Musa topschutter Jamie Vardy, die bekendstaat om zijn loopvermogen. Ranieri weet dat hij met Musa en Vardy iedere ploeg problemen kan bezorgen in de tegenaanval. 'Ik weet niet of Musa net zo vlug is als Vardy, maar hij is inderdaad ook enorm snel', aldus de coach op de clubsite.

In het voorbije successeizoen vergeleek Ranieri zijn aanval weleens met de Royal Air Force, de Britse luchtmacht. 'En nu hebben we er weer een nieuw vliegtuig bij met Musa.' De pijlsnelle aanvaller met een verleden in de Eredivisie is niet het enige nieuwe gezicht bij Leicester, dat zich ook versterkte met Luis Hernandez, Ron-Robert Zieler en Nampalys Mendy.

Van laatstgenoemde mag veel verwacht worden. Volgens Ranieri is de Franse middenvelder te vergelijken met N'Golo Kanté, een van de revelaties van vorig seizoen in de Premier League. 'Ik gaf Papy een kans bij Monaco toen hij nog jong was. Zijn karakter is fantastisch, net als bij Kanté. Je zult hem nooit horen klagen.'

De succescoach sprak nog kort over een mogelijk vertrek van de stofzuiger op het middenveld. 'We hebben hem een nieuw contract aangeboden voor hij naar het EK vertrok', aldus Ranieri. 'Ik weet dat er grote clubs geïnteresseerd zijn, dus het is nu aan hem.' Een transfer van Riyad Mahrez vreest hij niet. 'Hij wil hier bij ons blijven. Het plezier straalt van zijn gezicht af. Nee, ik ben er vrij zeker van dat hij net als Jamie Vardy blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.