Ranieri loodst Inter naar eerste seizoensoverwinning

Internazionale heeft in de vierde competitiewedstrijd de eerste driepunter te pakken. Met Claudio Ranieri voor het eerst als trainer op de bank (de oefenmeester nam het roer onlangs over van de ontslagen Gian Piero Gasperini) wonnen de Milanezen van laagvlieger Bologna: 1-3.

Giampaolo Pazzini zette de bezoekers vijf minuten voor het rustsignaal op voorsprong met een verdekt schot. Daarvoor had de thuisploeg in de persoon van vedette Marco Di Vaio al twee dotten van kansen gemist.

In de tweede helft bleef Inter, waar de geblesseerde Wesley Sneijder ontbrak en Luc Castaignos op de reservebank zat, aanvankelijk vrij eenvoudig overeind. Toch kwam de thuisploeg zo'n twintig minuten na rust op gelijke hoogte toen Alessandro Diamanti vanuit het niets een makkelijk gegeven strafschop verzilverde.

Inter stelde echter al snel weer orde op zaken. Archimede Morleo verslikte zich in zijn eigen strafschopgebied, kon met rood inrukken en zag tot zijn afgrijzen dat Diego Milito de penalty binnen schoot: 1-2. Kort voor tijd bezorgde Inter-verdediger Lúcio Bologna de genadeklap en was de eerste seizoensoverwinning van Inter een feit. Foto: VI Images