Rangnick helpt RB Leipzig aan promotie naar Bundesliga

Reacties

Het project van RB Leipzig is naar een volgende fase getild. Promotie naar de Bundesliga is een feit na een 2-0 zege op Karlsruher SC.

Rangnick helpt RB Leipzig aan promotie naar Bundesliga

Red Bull begon in 2009 aan een project met de ambitie om een club uit Leipzig naar de Bundesliga te brengen. De licentie van SSV Markranstädt werd overgenomen en daarmee werd het startsein gegeven voor een opmars door het Duitse voetbal. In het eerste seizoen werd direct promotie afgedwongen naar de Regionalliga Nord, het vierde niveau.

Daar bleef RasenBallsport Leipzig, zo genoemd omdat Duitse profclubs formeel niet vernoemd mogen worden naar een sponsor, twee jaar hangen. Dat bleek aanleiding om Ralf Rangnick aan te stellen als directeur van de verschillende voetbalteams van Red Bull, dat ook clubs bezit in de Verenigde Staten, Oostenrijk, Ghana en Brazilië. Onder aanvoering van Rangnick werd direct promotie afgedwongen naar het derde niveau. Door tweede te worden volgde een seizoen later de stap naar de Tweede Bundesliga.

Red Bull investeerde stevig om in het seizoen 2014/15 de stap naar de Bundesliga mogelijk te maken. Daarvoor werden ook spelers overgeheveld vanuit de succesvolle zusterclub in Salzburg. Trainer Alexander Zorniger kreeg het echter niet voor elkaar om promotie te bewerkstelligen. Dit seizoen besloot Rangnick daarom zelf de teugels in handen te nemen als coach en met resultaat, want via een tweede plek voldeed hij aan zijn eigen opdracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.