Rangers poetst in Old Firm flater McGregror weg

Glasgow Rangers heeft de eerste Old Firm in de Schotse competitie in een zege omgezet en zo de koppositie verstevigd. In het zevende competitieduel werd eeuwige rivaal Celtic met 4-2 opzij gezet.

Rangers poetst in Old Firm flater McGregror weg

Op het eigen Ibrox Park kwam Glasgow Rangers na 22 minuten op voorsprong. De manier waarop Steven Naismith (midden op de foto) voor de treffer tekende was fraai; hij controleerde de bal en besloot met een even kiezelhard als trefzekere poging.

Nog voor de onderbreking boog Celtic, met Glenn Loovens in de basis, de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Gary Hooper schoof de bal in de lange hoek en was verantwoordelijk voor de gelijke stand. De 1-2 kwam grotendeels op het conto van Glasgow-goalie Allan McGregor. Hij liet een houdbare inzet van Badr El Kaddouri op onbegrijpelijke wijze via zijn armen in het doel hobbelen.

In het tweede bedrijf herstelde Nikica Jelavic (kopbal) en Kyle Lafferty (trefzeker na scrimmage) de flater van hun doelman. Zij zorgden met hun treffers voor een 3-2 voorsprong. Bij 2-2 had Loovens pech, zijn kopbal belandde op de paal.

Celtic haalde het einde van het duel niet met elf man. Charlie Mulgrew mocht inrukken na zijn tweede gele kaart, waarna Naismith koelbloedig de eindstand op 4-2 bepaalde. Door de zege is de voorsprong van Rangers groter geworden. Celtic kijkt nu tegen vier punten achterstand aan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's