Rangers op kop na gelijkspel Celtic

Glasgow Rangers is de nieuwe koploper van de Schotse Premier League. De ploeg van coach Alex McLeish won van Heart of Midlothian, terwijl Celtic bleef steken op een gelijkspel bij Dundee.

Op bezoek bij hekkensluiter Dundee kwam Celtic niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Steve Lovell was de grote boosdoener, want hij nam beide goals van Dundee voor zijn rekening. In de 35ste minuut bracht hij de thuisploeg op voorsprong via een schot uit moeilijke hoek. Een kwartier voor rust had Celtic de achterstand omgebogen in een voorsprong via Henri Camara en John Hartson. Maar in de 76ste minuut bezorgde Lovell zijn ploeg met een fraaie lob over de uitkomende doelman Magnus Hedman, het ene punt.

Rangers koerste ook lange tijd op een 2-2 gelijkspel af tegen Hearts. Maar tien minuten voor tijd kopte Nacho Novo van dichtbij een voorzet van Stephen Hughes achter doelman Gordon: 3-2. Het was de tweede treffer voor Novo, die in de 56ste minuut The Gers nog aan een 2-1 voorsprong had geholpen met een verre lob. Mark de Vries poetste ten minuten later die achterstand weg. De Nederlander maakte de 2-2 met een kopbal vanaf vijf meter op aangeven van Joe Hamill.

Door de 3-2 zege pakte Rangers de koppositie met 39 punten uit zestien duels. Celtic volgt op een achterstand van één punt.