Rangers nog slechts één punt achter Celtic

Glasgow Rangers heeft de achterstand ten opzichte van koploper Celtic teruggebracht tot een punt.

Heart of Midlothian-Celtic 1-1In een matige wedstrijd leek Celtic er met de winst vandoor te gaan. De club van basisspeler Jan Vennegoor of Hesselink en bankzitter Evander Sno kwam in de 73ste minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van topscorer Scott McDonald, de twaalfde seizoenstreffer van de Australiër. Hearts verdiende in blessuretijd echter nog een strafschop. Andrius Velicka zorgde vanaf elf meter voor 1-1.

Glasgow Rangers-Kilmarnock 2-0Rangers had weinig moeite met middenmoter Kilmarnock. Jean-Claude Darcheville schonk de thuisclub een snelle voorsprong. Tien minuten na de rust besliste Steven Whittaker de wedstrijd met een fraai schot in de bovenhoek.

Saint Mirren-Falkirk 1-5De Nederlanders Gerard Aafjes en Tim Krul konden weer eens juichen met Falkirk. Op bezoek bij Saint Mirren werd liefst met 5-1 gewonnen. Doelman Krul kreeg weinig te doen, Aafjes verzorgde de assist voor de 0-3 van Pedro Moutinho.