Rangers naar halve finale na zege in Lissabon

Glasgow Rangers leek een uur lang tot vrijwel niets in staat en leek volledig te gokken op weer een 0-0 en verlenging tegen Sporting Lissabon. Maar eenmaal verrassend op voorsprong, grepen de Schotten hun kans en wonnen ze zelfs met 2-0.

Na het matige duel in Glasgow was de wedstrijd in Portugal eveneens lang saai. Sporting kreeg wel wat kansen, waarbij de kopbal op de paal van Liedson de grootste was. Als er een ploeg leek te gaan scoren, dan was het Sporting Lissabon.

Die verwachting logenstrafte Rangers. In de zestigste minuut scoorde Jean-Claude Darcheville. De Franse spits werd bediend door Steven Davis en tikte de bal binnen. Sporting moest daarna twee keer scoren, maar strandde op de blauwe muur. Met een geslaagde solo van Steven Whittaker in blessuretijd beslisten The Gers het duel definitief.

Glasgow Rangers strijdt met Fiorentina om een plek in de finale van het UEFA Cup-toernooi. De andere halve eindstrijd gaat tussen Zenit Sint-Petersburg en de winnaar van Getafe-Bayern München.