Rangers herovert koppositie op aartsrivaal Celtic

Glasgow Rangers hield de spanning in de strijd om het Schotse kampioenschap in leven door zaterdag in eigen huis geen fout te maken tegen Saint Mirren (2-1). Door de overwinning staan The Gers nu één punt vóór op aartsrivaal en nummer twee Celtic, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Voor Saint Mirren was de kans om punten te pakken bijzonder klein. In 2006 bleef de thuisploeg steken op 1-1. De jaren daarvoor en daarna ging de club op bezoek bij Rangers steevast onderuit. Ook zaterdag verloor de club, voorlaatste in de Schotse competitie, in Ibrox Stadium.

Niettemin bleef Saint Mirren lang standhouden. Nadat Rangers in de 33ste minuut op 1-0 was gekomen via Sasa Papac, trok Darren McGregor de stand vijf minuten later weer gelijk. Vervolgens was het wachten op een treffer van de thuisploeg.

Steven Whittaker verzilverde in de 52ste minuut een strafschop, waardoor Rangers de koppositie overneemt van Celtic. Die plek mag het minimaal koesteren tot woensdag, wanneer de aartsrivaal op bezoek gaat bij Kilmarnock. Foto: VI Images